Opleiding van dressuurpaarden

Home » Opleiding van dressuurpaarden

hexagon-paard

Stal Hexagon staat bekend om de succesvolle opleiding van dressuurpaarden. Door de training van ons professionele instructieteam opereren we al jaren op het hoogste niveau van de dressuur. In onze opleiding van dressuurpaarden bieden wij een topsportomgeving, waarin ruiters veel van elkaar leren door mee te kijken met elkaars lessen en feedback te geven en te ontvangen tijdens trainingen.

Heeft u vragen?

Het instructieteam voor de opleiding van dressuurpaarden

Het instructieteam bestaat uit Leunus van Lieren, Thamar Zweistra en Erica Janse. Zij begeleiden naast de Hexagon-ruiters ook combinaties van buitenaf, zelfs uit andere landen zoals Hongarije, Ierland, Israël en Malta. Deze training voor de dressuur doen ze niet alleen vanuit Stal Hexagon, maar ook bij nationale en internationale wedstrijden. Hierbij proberen ze de opleiding van de combinaties van dressuurpaarden tot een zo hoog mogelijk niveau te brengen. Onder hun leiding hebben een aantal ruiters de Grand Prix weten te bereiken.

Succesvolle opleiding van onze dressuurpaarden

Laurens van Lieren en Thamar Zweistra

Leunus van Lieren heeft Laurens van Lieren en Thamar Zweistra weten te begeleiden tot nationale en internationale successen. Zo was Laurens met Rubiquil succesvol bij de jeugd. Rubiquil is een voorbeeld voor onze opleiding van dressuurpaarden. Zo werd Laurens onder andere, samen met het team bij de Junioren, reservekampioen op het EK in 1999. In 2000 en 2001 wist hij zelfs, samen met het team, een gouden medaille te behalen bij de Young Riders. In 2002 won het Nederlandse Young Riders-team waarvan hij deel uit maakte, zilver. Bij de senioren reed hij met Ollright, en dat was niet zonder succes. Op hun eerste EK in 2005 wisten ze een zilveren medaille te winnen samen met het team. Een jaar later wonnen ze wederom zilver, maar dan op het WK. In 2007 reed Laurens met Ollright in het gouden EK team.

paard
paard

Net als Laurens, was ook Thamar bij de jeugd al succesvol, voornamelijk met het wedstrijdpaard Kyrain. Op het EK in 2000 werd ze reservekampioen met het juniorenteam en wist ze een individuele vijfde plek te behalen. Twee jaar later reed ze bij de Young Riders en ook hier werd ze reservekampioen met het team en werd ze individueel vierde. In 2003 werd ze met het Young Riders-team wederom reservekampioen en wist ze individueel Europees Kampioen te worden! Hiermee schreef ze geschiedenis. Ze won, als enige niet-Duitse ooit, het individuele Europese Young Riders Kampioenschap. Inmiddels is ze vele medailles en prijzen verder. Zo heeft ze eind juli 2016 haar twintigste Grand Prix-paard geklasseerd! Dit was tevens ook het twintigste zelfgefokte sportpaard dat de Grand Prix heeft bereikt in onze opleiding van dressuurpaarden.

Heeft u vragen?

Raz Nitzani

Raz Nitzani was in eerste instantie voor een zomer naar Nederland naar gekomen, maar bleef uiteindelijk tien jaar bij Stal Hexagon. In het begin van de training reed zij voornamelijk op jonge paarden voor de dressuur. Later kreeg ze steeds meer paarden te rijden op Lichte Tour-niveau. Voordat ze weer terug verhuisde naar Israël heeft ze zich nog met twee paarden weten te klasseren in de Grand Prix. Momenteel runt ze succesvol haar eigen stal in Israël.

hexagon
stalhexagon-paard

Jessica en Chantal Nijpjes

Ook de tweelingzusjes Jessica en Chantal Nijpjes zijn onder begeleiding en training van Leunus tot het hoogste niveau van de dressuur gekomen. Na acht jaar te hebben gewerkt op Stal Hexagon, was het voor de zusjes hoog tijd om hun eigen stal te beginnen. Dit gaat niet zonder succes. Toen de zusjes voor zichzelf zijn begonnen, is Lucie Louws in dienst gekomen bij Stal Hexagon. Momenteel lest zij nog iedere week bij Leunus en heeft ze inmiddels haar startbewijs voor de Grand Prix met haar eigen paard Zion (v. Rubiquil) binnen.

Jeanine Nieuwenhuis

Jeanine Nieuwenhuis wist, met haar zestien jaar, de titel van jongste Grand Prix-ruiter van Nederland over te nemen van haar instructrice Thamar. Dit bleek nog maar het begin te zijn van haar lange cv. Zo had ze op twintigjarige leeftijd reeds vier teammedailles van de Europese Kampioenschappen op zak. In 2012 was dat goud bij de Junioren, in 2013 zilver. Bij de Young Riders was dit in 2014 en 2015 zilver. Al deze keren bereed zij het talentvolle paard Baldacci (v. Havidoff). Met dit paard wist ze in 2011 al een keer Nederlands Kampioen te worden in de Klasse M2. In 2013 deed ze dit opnieuw, maar toen bij de Junioren. In 2014 haalde ze een zilveren medaille bij Young Riders. Inmiddels werkt Jeanine nu bij Tim Coomans en weet ze daar het ene na het andere succes te behalen met haar training voor de dresuur.

hexagon-paard
stalhexagon

Dinja van Liere

Ook Dinja van Liere behaalde grote successen in de dressuur onder begeleiding en training van het Hexagon-team en de opleiding van dressuurpaarden. Het begon in 2012 toen ze Nederlands Kampioen werd in de klasse M2 met Bon Ami (v. Louisville). In datzelfde jaar won zij zilver op de Hippiade in het Z2. Met de zwarte, goedgekeurde, Duval’s Capri Sonne Jr. (v. Rhodium) nam ze in 2012 deel aan het WK voor jonge dressuurpaarden in Verden. Zij behaalde daar een prachtige derde plaats. In de finale van de PAVO-cup voor vijfjarigen werd de combinatie tweede. In 2013 behaalde ze een bronzen plak op het indoorkampioenschap, in het Z2, met Bon Ami. Ook wist ze in dit jaar met Roumanda (v. Rubiquil) haar internationale U25 debuut te winnen. Hierna startte ze haar eerste Grand Prix bij de senioren, waarbij ze meteen een score boven de 70% wist te rijden! Met Capri Sonne Jr. is ze in 2014 Nederlands Kampioen geworden in het ZZ-Licht (indoor) en in het ZZ-Zwaar (outdoor). Vervolgens wonnen ze in 2015 zowel de proef als de kür op Jumping Amsterdam. Ook hebben ze de VHO-trofee en het NK Lichte Tour op hun naam weten te schrijven.

Veronique van der Panne

Veronique van der Panne is, nadat ze haar pony Rhyfedd Spike zadelmak heeft gemaakt, bij Thamar gaan lessen. Dit werkte goed, want ze wist met hem door de opleiding voor dressuurpaarden in het A-kader te komen. Toen ze de overstap moest maken naar de paarden, heeft ze het voormalige Lichte Tour-paard van Thamar, Whatever, gekocht. Hiermee kwam ze in het A-kader bij de Junioren en het B-kader bij de Young Riders. Inmiddels had ze een ander jong paard gekocht, Boy Bentley. Met hem zat ze in het B-kader bij de Junioren.

paard-5
paard

Internationale ruiters

Ook begeleid Stal Hexagon internationale ruiters, zoals Yasmine YomTov. Zij heeft meegedaan aan het EK Children en, als eerste Hongaarse Pony Amazone, de finale weten te behalen op het EK-pony’s. In de kür behaalde zij daar met haar pony een dertiende plaats. Met de hengst Sierappel heeft ze in Hongarije al Grand Prix gereden. Ze was toen zelf veertien jaar oud.

Neem contact met ons op voor advies of lessen voor uw paard

U kunt uw paard bij ons in training zetten. Wij bieden een opleiding van uw dressuurpaard naar het gewenste (wedstrijd)niveau om bijvoorbeeld een predicaat te verkrijgen. Ook bieden wij advies op maat. Heeft u bijvoorbeeld moeite met het rijden van uw paard? Of lukt het simpelweg even niet? Dan bent u bij ons aan het juiste adres om uw paard weer fijn te laten rijden. Ook biedt ons instructieteam lessen aan. Neem voor meer informatie over onze trainings- en opleidingsmogelijkheden contact met ons op door te bellen naar +31 (0) 113 342152 of een e-mail te sturen naar info@stalhexagon.nl.

Stal Hexagon