HEXAGON’S LOUISVILLE “KWALITEIT IN KARAKTER”

Hexagon’s Louisville Icoon van Stal Hexagon

De grote bruine hengst van Burgraaf uit Wenda (v. Vesins xx u. Isijgje v. Dirigent) werd als 4 jarige aangekocht door Leunus van Lieren bij de fokker, Jack Wouters. Daarna is hij door Leunus zelf opgeleid tot internationaal Grand Prix niveau. Op de weg daar naar toe werd hij onder zoon Laurens nationaal Levade kampioen in het Z2, en presteerde hij zeer verdienstelijk bij de Young Riders.

Vanwege zijn fantastische instelling en temperament werd hij ook ingezet voor de fokkerij bij Stal Hexagon. In combinatie met Rubiquil heeft hij al meerdere Grand Prix paarden en Lichte Tour paarden geproduceerd.

De bekendste namen: Hexagon’s Welnetta (GP onder Laurens van Lieren) Hexagon’s Zodinde (GP onder Thamar Zweistra) Hexagon’s Wonderella (LT onder Thamar Zweistra) Hexagon’s Annabella (LT onder Dinja van Liere) Hexagon’s Bon Ami (LT onder Allison Brock)

In 2004 werd Hexagon’s Louisville onder Leunus van Lieren Nederlands Indoor Kampioen in de Grand Prix. Niet lang daarna werd hij verkocht aan Karin Offield, die hem vervolgens succesvol uitbracht op Grand Prix niveau in de Verenigde Staten. Toen zijn sportcarrière door een vervelend ongeval ten einde kwam, besloot eigenaresse Karin Offield om hem zijn oude dag te gunnen bij Stal Hexagon in Schore. Daar begon hij aan de dekdienst voor zijn tweede lichting nakomelingen, waarvan het merendeel nog in bezit en in opleiding is bij Stal Hexagon.

Samen met Hexagon’s Kyrain en Hexagon’s Rubiquil is Hexagon’s Louisville mede verantwoordelijk voor de brede erkenning die Stal Hexagon nu geniet. Zij waren de paradepaardjes, en vertegenwoordigden de doorbraak en groei van Stal Hexagon in de periode vanaf 1998 tot nu. Hij is op 10 juli 2016 ingeslapen op 23 jarige leeftijd.  Zijn overlijden is dus tevens de afsluiting van een prachtig tijdperk, met vele successen en hoogtepunten op het gebied van sport en fokkerij. Maar zijn geest leeft voort bij Stal Hexagon, onder meer in een aantal zeer getalenteerde nakomelingen.

Hexagon’s Louisville was een imponerende verschijning, met z’n 1 meter 80 en geweldige front. Een grote vriendelijke reus, die met zijn charme mensen altijd wist te verleiden tot een aai over z’n neus, of een schep brokken als hij vond dat het voertijd was. De mensen op Stal Hexagon gaan zijn aanwezigheid enorm missen…

Zodinde

Louisville x Rubiquil x Kwadruto

Wellnetta

Louisville x Rubiquil

Bonami

Louisville x Rubiquil

paard

Interesse? 

Stal Hexagon