Overige fokproducten

Overige fokproducten

Beauty-lijn, merrielijn 119, fokfamilie 11

De in 1983 geboren merrie Beauty ( Doruto x Katinga keur pref v. Amor ) bracht onder andere de keur sport merrie guerilla ( v. Record ), de ster merrie Tasja ( v. Rubiquil ) die is uitgebracht in de Lichte Tour en de merrie Whatever ( v. Truppa ) die  eveneens is uitgebracht in de Lichte Tour.

Tasja

Rubiquil x Doruto

 De stermerrie “Tasja”  is een dochter van Rubiquil uit de Doruto merrie Beauty. Zij is de moeder van ons Grand Prix paard “Baldacci” ( v. Havidoff). De Merrie “Gaja” ( v. Hexagon’s Louisville) en de ruin “Hopkins” ( v. Hexagon’s Louisville).
Jeanine Nieuwenhuis bracht haar succesvol uit op wedstrijd in de klasse Intermediaire 1.
Tasja is sinds 2015 eigendom van Marina Wisse.

Baldacci

Havidoff x Rubiquil

Baldacci ( v. Havidoff ) fokten we uit Tasja. Met Jeanine Nieuwenhuis beleefde hij een zeer succesvolle carrière bij de Junioren en Young Riders. Samen hebben ze aan vier EK`s deelgenomen. Daarna heeft Thamar Zweistra hem uitgebracht in de Grand Prix. Inmiddels is hij verkocht naar Canada.

Whatever

Truppa x Doruto

De merrie Whatever is een dochter van onze eigen hengst Truppa ( v. Rubiquil x Rinaldo ), die door Thamar Zweistra is uitgebracht in de Grand Prix, uit Beauty. Whatever is opgeleid door Thamar Zweistra en uitgebracht in de Lichte Tour. Met Veronique van der Panne was ze succesvol bij de Junioren, Young Riders en in de Lichte Tour. Momenteel is ze een fijn leerpaard voor Emmely van Lieren.

Denzel

Zorion x Truppa

Denzel is een zoon van onze eigen hengst Zorion ( v. Rubiquil x Matador ) die door Thamar Zweistra is uitgebracht in de Lichte Tour, uit Whatever. Denzel is als jong paard opgeleid door Dinja van Liere. Deze combinatie heeft met succes deelgenomen aan verschillende competities voor jonge paarden. Later is Thamar Zweistra Denzel gaan rijden en inmiddels zijn ze succesvol op Grand Prix niveau. Met zijn werkwillige karakter steelt hij alle harten. Hij is de clown van stal.

Cyrain

Sultan x Pepin Le Bref xx

De in 1984 geboren donkerbruine hengst Cyrain ( v. Sultan x Pepin Le Bref xx ) bracht het tot de derde bezichtiging bij het KWPN. Hij komt uit de bekende Nomana – stam (Merrielijn 2, fokfamilie 8). Met zijn ruiter Leunus van Lieren kwam hij uit in de Nationale dressuursport. Hij deed de oefeningen voor de Grand Prix met gemak. Van een start in de Grand Prix is het helaas niet meer gekomen omdat hij vroegtijdig overleden is. Op Stal Hexagon is hij ingezet voor de fokkerij. Hierdoor hebben we kunnen genieten van zijn nakomelingen. De merrie Joleen ( mv. Jason ) bracht het tot het Z2 dressuur, evenals haar volle broer Kalief. Kyrain ( mv. Lorenz ) en Kwartrial ( mv. First Trial xx ) zijn allebei uitgebracht in de Grand Prix. Oakley ( mv. Belasco ) heeft Lichte Tour gelopen.

Ook als moedersvader deed hij van zich spreken. De merrie Kwartrial bracht van onze eigen hengst Kwadruto ( v. El Corona x Doruto ), die is uitgebracht in de Internationale dressuursport, de ruin Outcome die is uitgebracht in de Nationale dressuursport.

Kwartrial

Cyrain x First Trial

De merrie Kwartrial is gefokt op Stal Hexagon. Ze is verkocht en later is ze in bezit gekomen van Wies Kleiman. Thamar Zweistra heeft Kwartrial uitgebracht bij de Young Riders en in de Lichte Tour. Daarna heeft Wies Kleiman haar uitgebracht in de Lichte tour en verder opgeleid naar de Grand Prix.

Oakley

Cyrain x Belasco

Oakley is gefokt door de fam. Zweistra. Zij is door Thamar Zweistra uitgebracht in de Lichte Tour. Ook bracht Oakley in combinatie met Rubiquil Replay die Grand Prix heeft gelopen met Thamar Zweistra. Oakley bracht ook Tweety ( v. Rubiquil ) die uitgebracht werd in de Z2 dressuur.

Kyrain

Cyrain x Lorenz

Kyrain was ons eerste eigengefokte Grand Prix paard. Met Thamar Zweistra werd hij Europeers kampioen bij de Young Riders. Daarna heeft ze hem met succes uitgebracht in de Grand Prix. Later was hij een fantastisch leerpaard voor Jeanine Nieuwenhuis. Zij heeft Kyrain uitgebracht bij de Junioren en Young Riders.

Bonetta-lijn, merrielijn 132, fokfamilie 32

De in 1983 geboren ster prestatie merrie Bonetta (Symfonie x Wachtmeester) bracht o.a. Nevada (v. Gracio) die is uitgebracht in de Z2 dressuur. Van Rubiquil bracht ze de 2e bezichtigings hengst Update die met Thamar Zweistra Grand Prix heeft gelopen. Daarna is hij verkocht aan Deborah Vroegindeweij. Zij heeft hem uitgebracht bij de Young Riders en in de Grand Prix voor ruiters onder de 25 jaar. Uit Bonetta fokten we ook Sonetta (v. Rubiquil). Sonetta is de moeder van Wellnetta (v. Louisville) die door Laurens van Lieren is uitgebracht in de Grand Prix.

Uit deze stam komt ook het Grand Prix paard Donzello (v. Donnerhall), de Lichte Tour paarden Epos (v. Amulet en Kojak B (v. Equador) en de aangewezen hengst Eef (v. Sebastiaan). De bij het KWPN aangewezen en bij het DWB goedgekeurde Blue Horse Denzel komt ook voor uit deze lijn.

Welnetta

Louisville x Rubiquil

De impsante merrie Wellnetta (v. Louisville) is in haar jonge jaren op Stal Hexagon opgeleid door Raz Nitzani. Ze kwamen uit op Lichte Tour niveau. Toen Raz terugkeerde naar haar geboorteland Israël is Laurens van Lieren Wellnetta gaan rijden. Hij heeft haar verder opgeleid naar Grand Prix niveau. Samen boekten ze veel successen en kwamen ze in het A-kader. Later is Wellnetta verkocht naar Amerika.

Update

Rubiquil x Symfonie

Nadat de Rubiquil zoon Update door Thamar Zweistra was opgeleid tot Grand Prix niveau werd hij verkocht aan Deborah Vroegindeweij. Zij is met hem gaan trainen bij Laurens van Lieren en inmiddels komen ze uit in de U25.

Santa Maria -lijn

De in 1995 geboren BWP merrie Santa Maria van de Zuuthoeve (Weltmeyer II x Picasso de Lauzelle) bracht o.a. de bij het NRPS goedgekeurde Auctor (v. Rubiquil). Ze bracht ook het Grand Prix paard Conquest (v. Rubiquil). Zijn volle broer Feno (v. Rubiquil) is door Veronique van der Panne uitebracht bij de Junioren. Santa Maria’s dochter Eva Maria (v. Rubiquil) bracht de hengst Iliinois (v. Louisville) een echte lookalike van zijn vader.

De volle broer van Santa Maria, Brentano van de Zuuthoeve, is actief op Grand Prix niveau. De volle zus van Santa Maria, Runaway van de Zuuthoeve, bracht het Lichte Tour paard Beach Boy van de Zuuthoeve (v. Sir Lui).

Auctor

Rubiquil x Weltmeyer II

De bloedmooie hengst Auctor (v. Rubiquil) is goedgekeurd bij het NRPS. Als jong paard deed hij het goed in de Pavo Cup en liep hij mee in de selectie voor het WK jonge dressuurpaarden. Als zesjarige is hij verkocht naar Engeland.

Conquest

Rubiquil x Weltmeyer II

Conquest (v. Rubiquil) is als jong paard opgeleid op Stal Hexagon en komt met Thamar Zweistra uit in de Grand Prix.

Feno

Rubiquil x Weltmeyer II

Feno (v. Rubiquil) werd uitgebracht door Veronique van der Panne bij de Junioren. Daarna heeft stal amazone Zoë de Booij de teugels van Feno overgenomen. Op dit moment staat Feno weer bij fam. V/d Panne en brengt Veronique hem uit voor Stal Hexagon, ook weer bij de Junioren.

Illinois

Louisville x Weltmeyer II

Santa Maria’s dochter Eva Maria (v. Rubiquil) bracht deze zoon van Louisville.

Jonagold-lijn Gundel, O177A (Schlemminger Grabau) alt. Trak. famnr.

De in 1991 geboren ster prestatie merrie Jonagold (May Sherif x Flamingo) bracht o.a. Unchained (v. Rubiquil) die door Thamar Zweistra is uitgebracht in de ZZ dressuur. Ze bracht ook Snowbird (v. Rubiquil) die verkocht is als leerpaard. De ster prok merrie Variety (v. Rubiquil) is door Dinja van Liere uitgebracht in de Grand Prix.

Uit deze stam komen ook de staats- en verbandspremie merrie Golden Glory (v. Gribaldi) die is uitgebracht in het ZZ-zwaar en de goedgekeurde hengsten Gondoliero (v. Prae Vento), Trak, SA, Berl.-Brand, Grasnitz (v. Lowelas Trak en Goldscmidt (v. Biotop) Rhein, Trak.

Unchained

Rubiquil x May Sherif

Unchained is door Thamar Zweistra uitgebracht in de ZZ dressuur. Daarna is hij verkocht en is hij uitgebracht op U25 niveau.

Variety

Rubiquil x May Sherif

Variety is op Stal Hexagon opgeleid. Dinja van Liere heeft haar uitgebracht in de Grand Prix.

Showbird

Rubiquil x May Sherif

Showbird is op Stal Hexagon opgeleid en uitgebracht op ZZ-licht niveau. Daarna is ze verkocht aan Esmee van Veen. Zij is gaan trainen bij Laurens van Lieren en heeft haar uitgebracht in het ZZ-licht en bij de Junioren.