Double Dutch, parel van Hexagon

Home » Fokkerij van dressuurpaarden » Hexagon’s Double Dutch

Op 5 mei 2017 heeft het KWPN stamboek onze hengst Double Dutch erkend! Hiermee heeft hij zijn dek brevet ontvangen.  Daar zijn we natuurlijk heel trots op!

Double Dutch is een geweldige hengst voor de prestatie gerichte fokkerij. ( Bij springpaarden is dit al heel gewoon).

Hengst, vos, Johnson x Rubiquil x Matador II (x Sultan x Doruto). 1.67m, Geboren in 2008, gefokt door Laurens van Lieren.

Deze hengst past helemaal in de filosofie van Stal Hexagon. Het is een ongelooflijke atleet, met een hart van goud. Zijn vader is Johnson, de bewegingsgeweldenaar van Jazz uit de ijzersterke Reina-stam. Johnson lijkt naast zijn bewegingen en type ook een zeer goede instelling te vererven, één van de absolute voorwaarden voor de Hexagon-fokkerij.

De moeder van Double Dutch is Ushimanda, een volle zus van Hexagon’s Roumanda (Rubiquil x Matador II x Sultan x Doruto), die zelf op internationaal Grand Prix niveau actief is geweest. Ook de grootmoeder en overgrootmoeder waren succesvol tot op het hoogste niveau, de Grand Prix. Deze Manda-stam is al jaren één van de allerbeste stammen van Nederland volgens de index van het KWPN.

Zowel van vaderskant als van moederskant worden er dus opvallend veel prestatiegenen verenigd in Double Dutch, die deze belofte zelf ook al ingelost heeft door (inter)nationale overwinningen op Grand Prix niveau!

Double Dutch staat ter dekking op stal Hexagon en we kunnen vers sperma versturen.

Het Dekgeld is € 1250,-  /250,- vaste kosten, excl. BTW en verzendkosten. En €1000,- bij de dracht.

Double Dutch is vrij van het WFFS-gen.

Voor meer informatie kunt u bellen met: Leunus van Lieren. 06 55 306326

paard

Interesse?

Stal Hexagon