IS DRESSUUR UW HART EN ZIEL? GUN DAN UZELF EEN RUBIQUIL.

paard-5

Rubiquil

Rubinstein I x Roemer x Homerus x Eros

Donkerbruin, geboren 1992, stokmaat 1.67 m Grand Prix Dressuur. NRPS en KWPN gekeurd.
Rubiquil ( Rubinstein 1  uit de keur merrie Aquila v. Roemer) werd gefokt voor Mieke van Lieren. Ze reisde met haar merrie speciaal naar het Duitse Westfalen om daar de merrie door Rubinstein te laten dekken. ( de 10 dekkingen die het KWPN in Nederland had toegestaan voor dat jaar waren al uitgedeeld). Vandaar dat Rubiquil een Westfaals stamboek papier kreeg.

Geboren en opgeleid op stal Hexagon in Schore, waar Leunus van Lieren en Erica Janse hem samen trainden. Opvallend was zijn gevoelige en zeer meewerkende karakter. “Hij is zadelmak geboren”, zei Leunus van Lieren destijds.

Heeft u vragen?

Sportcarrière:

Erica won met hem op 5 jarige leeftijd het Zeeuwse Z2 dressuurkampioenschap en op de “Levade” werden ze 6de van Nederland.

Het jaar daarna heeft Laurens van Lieren hem overgenomen zodat ze samen aan de junioren wedstrijden konden deelnemen. Ook zij werden Zeeuws Kampioen in het Z2, en vervolgens wonnen ze ook de Levade in het Z2. Later dat jaar volgden overwinningen in de Amev/Hippocup tijdens Jumping Amsterdam, en het Nederlands kampioenschap in het ZZ-licht.

Samen maakten ze deel uit van het Junioren en later Young Riders team wat tijdens het EK in 1999 zilver, en in 2000 en 2001 team Goud won. Daarbij was telkens opvallend hoe fijn hij te rijden was, zijn meewerkende en intelligente karakter en het sterke gebruik van zijn achterbeen.

Ook bleek hij veel aanleg te hebben voor het zware werk en op 9 jarige leeftijd maakte Rubiquil een succesvol debuut in de Grand Prix.

Fokkerij:

Leunus zei na het rijden van de 3 jarige Rubiquil “ Daar wil ik er niet een van maar een hele kudde!”

Het was meteen duidelijk dat Rubiquil zijn intelligentie en werkwilligheid ook doorgaf aan zijn nakomelingen. Zijn kinderen tonen ook zijn meewerkende karakter. Zijn eerste zoon Hexagon’s Ollright behaalde met Laurens van lieren een hele reeks successen. Op 8 jarige leeftijd behaalden ze al 70 % in de Grand Prix. En in 2005, 2006 en 2007 maakten ze iedere keer deel uit van het Nederlandse Senioren team, wat op de Europese Kampioenschappen in Italië het eerste teamgoud voor Nederland in de geschiedenis opleverde!

Ook met Thamar Zweistra was hij een mooie combinatie en succesvol in de Grand Prix.

Toen Rubiquil niet meer in de sport werd uitgebracht en hij het in de fokkerij drukker kreeg heeft hij verschillende jaren bij Hengstenhouderij Van Bommel in Aarle Rixtel gestaan. Samen verzorgden we mooie shows met nakomelingen op de Hengstenshow bij v. Bommel. Na het dekseizoen kwam Rubiquil weer naar stal Hexagon en was een fijn leerpaard voor menig ruiter.

De laatste 3 jaren van zijn leven heeft hij in Noorwegen doorgebracht op het Hengstenstation van Nina Karstensen. Zij was ook zeer gecharmeerd van Rubiquil en zijn kwaliteiten en dacht dat veel Noorse fokkers van dressuurpaarden wel gebaat zouden zijn met wat Rubiquil invloed.

In het voorjaar van 2014 is Rubiquil op 22 jarige leeftijd overleden in Noorwegen.

Stal Hexagon, de ruiters en amazones zijn heel blij en dankbaar dat dit paard bij ons is geboren en we genieten nog steeds van de vele nakomelingen die van hem hadden en hebben!

paard

Interesse? 

Stal Hexagon