Dinde – Lijn  ( fokfamilie 338)

Onze Dinde-lijn is begonnen met de in 1977 geboren prestatie merrie Tosca (Jason x Ulex), waar we drie veulens uit gefokt hebben. Joleen van onze eigen hengst Cyrain (Sultan x Pepin le bref xx) heeft Z2 dressuur gelopen, evenals haar volle broer Kalief. Het derde veulen, Nadruta, heeft Z1 gelopen en heeft als vader onze eigen hengst Kwadruto (El Corona x Amanda v. Doruto). Kwadruto is zelf uitgebracht in de internationale dressuursport. Nadruta bracht de Lichte Tour merrie Rodinde (v.Rubiquil) en Trisha (v. Rubiquil) die ZZ-zwaar heeft gelopen. Uit Rodinde fokten we o.a de Grand Prix merrie Zodinde (v. Louisville), en Adinde (v. Radetzky) die verkocht is naar Afrika.

Uit deze stam (fokfamilie 338) komen ook de Lichte Tour paarden Imperium (v. Stornello XX) en Uwendy Elite (v. Ferro).

Rodinde

Rubiquil x Kwadruto x Jason

Rodinde was een nakomeling van de eigen gefokte hengsten Rubiquil en Kwadruto. Rubiquil behoeft verder geen toelichting, Kwadruto kwam uit de merrie Amanda, stammoeder van de welbekende Manda-stam. Nadat Rodinde was opgeleid en uitgebracht op Lichte Tour niveau, heeft ze aan velen van ons de grondbeginselen geleerd van de oefeningen voor het hogere werk. Ook heeft ze nog enkele veulens ter wereld gebracht, waaronder Zodinde.

Hexagons Zodinde

Louisville x Rubiquil x Kwadruto

Zodinde is een nakomeling van Louisville uit Rodinde (Rubiquil x Kwadruto). Ze is het 15de paard dat door Thamar op Grand-Prix niveau is uitgebracht. Voordat ze op het hoogste niveau is uitgekomen heeft ze een veulen van Totilas gekregen, genaamd Godinde.

Godinde

Totilas x Louisville x Rubiquil

Godinde is een Totilas uit Zodinde (Louisville x Rubiquil). Ze lijkt als twee druppels water op haar moeder. Nadat ze zadelmak was gemaakt heeft ze Keydinde gekregen van de hengst Toto Jr. Godinde heeft PSG gelopen onder Thamar Zweistra.

Keydinde

Toto Jr. x Totilas

Keydinde is een Glock’s Toto jr. x Totilas.  Hier is dus inteelt gepleegd op Totilas. Hiermee willen we de genen van Totilas vastleggen in onze fokkerij. Nadat ze zadelmak was gemaakt heeft ze Novadinde gekregen (Double Dutch x Toto Jr), Keydinde wordt getraind door Thamar Zweistra.

Novadinde

Double Dutch x Toto Jr x Totilas

Novadinde is de dochter van Keydinde (Toto Jr x Totilas).
Ze wordt getraind door Tessa Kole.

Seadinde

Fontaine TN x Double Dutch x Toto Jr

Seadinde is een dochter van de jonge, talentvolle merrie Novadinde. Zij mag nu eerst een aantal jaar bij ons de opfok in.